LYDBIENNALEN 1999

LYDBIENNALEN 2001


LYDBIENNALEN 1999

København fik nye lyde i oktober 1999.

Det gammelkendte lydbillede af byen blev fornyet af danske og internationale lydkunstnere, lydpoeter og lydskabere.

Lydbiennalen SSSHHHHH..... var den første større samling af lydkunstscenen i København og var en manifestation af en kunstform, der er i kraftig fremgang både nationalt, men især internationalt. SSSHHHHH..... var platformen, der præsenterede lydprojekter i alle afskygninger: fra politibiler til poeter, fra internet til stålwire, fra toiletskyl til stormagasin, fra åndedrættets og videoguitarens stilhed til højttaler-helvedets tlbagekoblingstøj.

Lydbiennalen SSSHHHHH..... var også en officiel kultur-ministeriel anerkendelse af den voksende lydkunstscene og dens kunstnere. Kulturministeriets Udviklingsfond og Københavns Kulturfond og Statens Kunstfond takkes for velvillig støtte, der muliggjorde Ssshhhhh 1999. Initiativtageren til SSSHHHHH...... var Jørgen Teller

Hent 1999 ssshhhhhkataloget (2,4 Mb .pdf.., kræver Acrobat Reader).

Hent lydene til ssshhhhhkataloget


LYDBIENNALEN 2001 / Sound RavePå Kulturnatten mellem d. 12. og 13. oktober oversvømmedes The Lab på Vesterbrogade 107b med kaskader af lyd- og tonekunst. Et bredt spektrum af impulser, energier og lyde brusede frem. Nye dybder for hvad en musikoplevelser kan indebære, og for så vidt også kunne føre til, udforskedes denne nat.

Alle sanser blev sat på prøve i løbet af det 8 timer lange koncertprogram. Lydværkerne, der fremførtes i et rumligt multispeaker set-up, skabte lydlommer i et hav af højttalere.

Publikum blev inddraget i afvekslende forløb, og den ene koncert afløste den anden. Tilhørene "flød" rundt mellem psykedeliske øer af scenografiske miljøer bestående af strandstole, hængekøjer, og altmodisch møblement.

Bølgerne gik højt, og det var ikke helt tilfældigt, når man talte om SSSHHHHH... før stormen.

Aftenen bød på følgende acts:

Ghostheadphones af Sune T. B. Nielsen og Tobias Kirstein.

Raz: Feeds og Beats af Rasmus Brandt
Mere Kul På Gas Med H.C. Ørsted af Jakob Riis

DNA Thriller af Public Holiday AKA Jørgen Teller

Jakob Draminsky Højmark
Insect-Rave af Jakob Brandt-Pedersen

Kaffe Matthews
Kim Cascone
All night live VJ af Anders ElberlingMultimediekunstneren Anders Eberling skabte lys i mørket med sine computergenererede videosekvenser, udført til lejligheden

Netstrings af Tore Bahnson & William Louis SørensenImellem værkerne præsenteredes on-line webinstallationen "Netstrings" af Tore Bahnson og William Louis Sørensen.

Per Buhl Acs + Razmus Brandt
Sune T. B. Nielsen & Jakob Riis
8 danes thru to 8 speakers - 1speaker pr. mand
Tobias Kirstein & Jakob Draminsky Højmark
Harald ME Viuff & Rasmus Bruuse Lunding