Interval


af Jakob Brandt-Pedersen


Inter-Val er et lille lydtøj, der afspiller lyde med tilfældige intervaller. Ved at afspille flere af disse interval-lydobjekter samtidig opnåes komplekse lydstrukturer. Disse lydstrukturer vil virke mere eller (mere sandsyndligt) mindre rytmiske.

I Inter-Val kan du eksperimentere med antallet af interval-lydobjekter der generer mønstre. Du kan generere nye mønstre og ændre lydene, der bliver brugt.

Inter-Val er lavet i Flash og du skal have Flash 5 afspilleren (eller senere versioner). Hvis du ikke kan klikke på knappen nederst på denne side, og se svaret, har du brug for at downloade flash-afspilleren hos
http://www.macromedia.com


Den genererende t
ilfældigheds-algoritme anbringer Inter-Val på grænsen mellem musik og ikke-musik. Dette grænseland har i en årrække haft min interesse, og jeg har lavet adskillelige tilfældigheds-genererende programmer. Disse programmer er blevet brugt som instrumenter for live-optræden, til installationer og til cd-rommer. De fleste af disse er lavet med Max/MSP eller SuperCollider.

Vi har en løbende diskussion i ssshhhhh-gruppen om hvor skillelinjen mellem lyd og musik går. En påstand har været at hvis der var rytme, var det musik. Inter-Val kan også ses som mit bidrag til denne diskussion.
Så er Inter-Val: lyd, musik eller kunst?

Klik på knappen nedenunder for at se resultatet: